Iloinen Viljandi
Ajankohtaista seurassa
Seuran esittely
Vyryn juttuarkisto
Vyryn kuvagalleria
Viestiä Vyrylle
Viljandin ystävät ry
perinteen rytmissä...
Viljandin historia
Taitelija Kai Mägedi
Taiteilijaklubin vierailu 2005
Juttu Sakalassa 2004
Kevätretki 2004
Kyykkäpeli 2003
Taiteilijaklubin vierailu 2005

Viljandin kunstiklubin vierailu Helsingissä 27.-28.8.2005

Pirjo Ranki

Saimme tuulahduksen Viljandista elokuun viimeisenä viikonloppuna, kun vieraaksemme saapui Viljandi kunstiklubin kahdeksan jäseninen ryhmä. Useimmat heistä olivat ensimmäistä kertaa Suomessa. Ilma oli mitä parhain lauantaina, kun olimme satamassa vastaanottamassa vieraitamme. Etukäteen olimme sopineet, että viemme vieraamme Suomenlinnaan ja sinne siis suuntasimme. Ensin ajoimme kuitenkin autot Itäkeskuksen parkkihalliin ja sieltä matkasimme metrolla takaisin keskustaan, joka sekin oli jo elämys pikkukaupungista saapuneille. Saatoin Merlen ja vieraat Suomenlinnan lautalle, josta laiva pian irtautuikin kohti määränpäätä.

Liityin myöhemmin uudelleen heidän joukkoonsa hoidettuani välillä muita velvollisuuksia. Merle toimi ansiokkaasti oppaana Suomenlinnassa. Vieraamme saivat tutustua sukellusveneeseen, Suomenlinnan kirkkoon ja paikallisten omaan kuppilaan, jossa käy hyvin harvoin turisteja. Illansuussa alkoi jo nälkä kurnia suolissa, joten suuntasimme kohti Itä-Helsingin Myllypuroa. Ajoitus oli loistava, sillä päästyämme perille, alkoi sataa vettä – aika reippaastikin. Paikalle oli saapunut myös muita seuramme jäseniä. Ilta meni leppoisasti rupatellessa ja herkutellessa. Pikkuhiljaa väsymys voitti matkalaiset ja puolenyön aikaan ei kuulunut pihaustakaan, kun kaikki jo nukkuivat sikeästi.

Sunnuntaiaamuna oli kohtalaisen aikainen herätys (klo 7.00), sillä olimme menossa Vuosaaren Mosaiikkitorin markkinoille. Aamu valkeni aurinkoisena, mutta kun markkinat aukesivat klo 10.00 niin vettä tippui niskaamme jo aika tavalla. Ja sadetta piisasi koko päiväksi. Se ei kuitenkaan tuntunut haittaavan ystäviämme. Markkinoiden jälkeen suuntasimme vielä Itäkeskukseen shoppailemaan ja sieltä Temppeliaukion kirkon ja Tuomiokirkon kautta Katatajanokan terminaaliin. Viikonlopusta jäi mukava tunne – niin kuin olisi Mulgimaalla käynyt!


Kuvassa vasemmalta alkaen Merle Randoja ja vieraat Kai Mägedi, Linda Luhse,
Karoliina Hint, Monika Hint, Mary Mauring, Teet Lindma, Riho Hint ja Ivar Lugima.

Iloinen ViljandiAjankohtaista seurassaSeuran esittelyVyryn juttuarkistoVyryn kuvagalleriaViestiä Vyrylle